Punt de Referència reivindica incorporar el Dret a sentir-se acompanyat i recolzat en la Declaració Universal dels Drets Humans per acabar amb la soledat no desitjada

 

 

 

 

 

  • La soledat no desitjada afecta més de 30 milions de persones a la Unió Europea
  • La mentoria social genera una xarxa de suport sòlida a través de relacions de confiança

En el marc del 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, Punt de Referència -entitat que acompanya jovent tutelat i extutelat en la seva emancipació- reivindica incorporar en la Declaració Universal dels Drets Humans el Dret de les persones a sentir-se acompanyades i recolzades per acabar amb la soledat no desitjada.

Segons l’informe “La soledat: una càrrega desigualment compartida a Europa” de la Comissió Europea, la soledat no desitjada afecta més de 30 milions de persones a la Unió Europea, multiplica per cinc les possibilitats de desenvolupar depressió o ansietat, i afecta especialment a les persones en situació de pobresa i desocupades. En aquest context, cada any 900 joves afronten l’emancipació en soledat, ja que el 80% no té referents familiars, i les barreres socials com l’idioma o la falta d’una xarxa de suport al territori agreugen la seva situació. La coordinadora de mentoria de Punt de Referència, Marina Montoya, destaca: “L’accés a espais comunitaris juga un paper clau en el desenvolupament de la persona i la trajectòria vital”.

El model de mentoria social que proposa Punt de Referència genera una xarxa de suport sòlida a través de relacions de confiança, que té un gran impacte per reduir el risc de la soledat no desitjada en jovent tutelat i extutelat. En aquesta línia, més del 65% del jovent de l’entitat valora la mentoria com una empenta imprescindible per emancipar-se. Des de Punt de Referència considerem que “Acompanyar jovent tutelat i extutelat és una qüestió de drets humans.”, afirma Rita Grané, directora de l’entitat. “La mentoria és essencial per al creixement i l’èxit del jovent que acompanyem. Amb la seva experiència i dedicació, els apropem a  nous referents adults i experiències de confiança positives, que els permeten avançar en el seu projecte de vida”.

1 resposta

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *