Joves empoderats, joves amb futur

El projecte MentorHabilitats comença amb l’any nou i finalitza el mes de juny amb una clara finalitat: millorar la seva ocupabilitat i reduir el risc de vulnerabilitat social del jovent.

El projecte treballa, a través d’activitats grupals, les competències que podran millorar l’ocupabalitat del jovent: el treball en equip, la responsabilitat, la iniciativa, coneixement del mercat laboral, coneixement d’eines per afrontar la recerca de feina i orientació laboral. A més a més, com en altres projectes de mentoria també es fa incidència en treballar l’autoconeixement, les habilitats relacionals i el projecte d’emancipació del jovent. 

26055549_776727159192005_9074397738796681417_n-e1516364089442.jpg

 

La nostra fórmula per una mentoria laboral

Aquest 2017 Punt de Referència s’ha estrenat en l’àmbit de la mentoria laboral amb nous objectius i nous mètodes de treball. A mode de resum, us expliquem el procediment seguit:

  • Mes de desembre
    Selecció i formació en mentoria laboral a les persones voluntàries mentores i selecció i formació en competències per a l’ocupabilitat i al jovent que participarà al projecte. Aquest període és molt útil per a establir quin és el punt de partida de cada jove i millorar el seu autoconeixement.  
  • Mes de gener
    Assignació de les parelles de treball (mentor/a + jove) i primeres trobades setmanals un amb l’altre. Cada parella de mentoria, elabora un pla de treball individualitzat per millorar els recursos per l’ocupabilitat del jove, que es treballaran en trobades 1 a 1 i en activitats dirigides formatives, juntament amb el suport tècnic tant a joves com a persones mentores.
  • Mes de febrer – juny
    Cada 15 dies i alternades a les trobades individuals, s’inicien les activitats grupals dirigides per a joves i mentors/es.

A més a més, a mitjans del projecte, el grup es planteja portar a terme un projecte comú d’aprenentatge i servei, com el que es va realitzar l’any passat amb el segon grup participant de MentorHabilitats: una campanya de donació de sang amb col·laboració del Banc de Sang i Teixits. 

 

MentorHabilitats és un programa que el mes d’octubre va finalitzar la seva primera edició, que va comptar amb la col·laboració d’entitats que treballen en xarxa per a dissenyar-ne la metodologia: Fundació Catalana de l’Esplai, Fundació Marianao i Fundació Èxit, coordinat per la Coordinadora de Mentoria Social.

En aquesta segona edició que s’inicia ara, Punt de Referència i la Fundació Marianao continuen amb el projecte, encara que cadascú el treballa adaptant-lo a la seva realitat i fent-se càrrec íntegrament de tots els processos del projecte.

1 resposta

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *