El projecte GR16-18 guanya el Premi Civisme a la Innovació

El dia 27 de novembre ens van citar al Palau de Pedralbes, on aquest any es feia l’acte d’entrega dels premis de Civisme 2018. Amb gran il·lusió vàrem recollir el Premi Civisme a la Innovació que atorga el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. El reconeixement premia la innovació en projectes orientats a  millorar el civisme i la convivència.

D’aquesta manera el guardó reconeix el Projecte GR 16-18, com un projecte innovador orientat a preparar els adolescents tutelats per a la seva sortida dels centres de menors, millorant els seus recursos personals per a l’emancipació i oferint-los un espai on treballar les emocions que han d’afrontar en aquesta etapa tan rellevant de la seva vida, i preparant-los pel seu nou rol d’adults.

L’acte de lliurament reconeixia a un total de 9 entitats, persones o Projectes, premiades en les diverses categories: Premi Serra Moret, Premi Jaume Ciurana, Premi als mitjans de comunicació, premi a la Innovació i premi a la ciutadania i virtut civil.

El premi al projecte de mentoria grupal i fotografia, ha anat acompanyat d’una ajuda econòmica de 2.000€, un bonic guardó i una alegria compartida per tot l’equip de Punt de Referència. Estem molt agraïdes a totes les persones voluntàries, joves i organitzacions i empreses col·laboradores que estan fent possible el projecte, i que comparteixen aquest reconeixement amb l’equip tècnic.

 

 

Rita Grané, directora de Punt de Referència i Roberto Alcaraz  (Casanova Fotografia, col·laboradors del projecte) recullen el Premi Civisme de mans del Vicepresident de la Generalitat Hble. Sr. Pere Aragonés.

 

 

 

 

 

 

 

 

Membres de la Junta amb el Conseller de Treball, Afers Socials i Família, Hble. Sr. Chakir El Homrani Lesfar.

 

 

 

 

 

 

 

La innovació a 3 bandes

El Projecte GR 16-18 és el primer que implementa la mentoria grupal en el nostre país, combinant-la amb accions dirigides d’aprenentatge de la tècnica i l’expressió fotogràfica. En aquest nou model de mentoria grupal  les accions es realitzen en grups de mentoria de 2 joves tutelats amb una mateixa persona mentora, una proposta pionera al nostre país.  Pel que fa a les activitats de fotografia, està demostrat que les disciplines artístiques afavoreixen l’autoconeixement i l’expressió d’emocions, pensaments, maneres d’entendre el món i les relacions humanes, sense haver de passar, necessàriament, pel llenguatge verbal, que per a molts adolescents és un llenguatge “difícil”.

Per últim, per a Punt de Referència el GR16-18 significa un apropament a joves d’entre 16 a 18 anys que són acollits en recursos residencials i es troben en la darrera fase de tutela, una iniciativa que es pren després de més de 20 anys de treballar amb jovent extutelat (major d’edat), vista la importància d’acompanyar-los en la fase prèvia a l’emancipació, una etapa que els genera molts dubtes i angoixes.  

 

Notícies relacionades:

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *