• C. Consell de Cent, 445. Escala A, entresol
  • 93 329 74 27  info@puntdereferencia.org
  • C. Consell de Cent, 445. Escala A, entresol
  • 93 329 74 28

L’economia social i solidària aposta per oferir oportunitats laborals a jovent extutelat

En Houssaine i l’Abdelaziz són dos joves que tenen en comú un fet: fa més de tres anys que viuen a Catalunya i es troben en situació administrativa irregular. Han estat formant-se i buscant una feina que els permetés establir-se aquí, la bona notícia és que aviat ho podran fer, us ho expliquem!

 

La Cooperativa A Granel i l‘Economat Social (Queviure) contractaran, durant un any com a mínim, als dos joves que us hem presentat. Les dues es van voler coordinar amb Punt de Referència per aportar el seu granet de sorra a la problemàtica de la qual ja eren coneixedores: la dificultat de molts nois i noies per regularitzar la seva situació administrativa i, per tant, per continuar el seu camí cap a la plena emancipació. A més de permetre’ls regularitza-se, l’entorn de treball de les dues cooperatives suposa, per l’Abdelaziz i en Houssaine, formar part d’un entorn de treball amable i inclusiu.

 

Les cooperatives i entitats van presentar-se a la convocatòria de subvenció ACOL, del programa de Treball i Formació de la Generalitat de Catalunya, que té la finalitat de regularitzar persones que fa més de 3 anys que viuen al territori, a través d’un contracte laboral d’un any, que també contempla hores de formació. La proposta presentada passava per la contractació d’un/a jove de Punt de Referència que es trobi amb aquestes dificultats burocràtiques. Paral·lelament, vam iniciar la recerca de joves que encaixessin amb el perfil de treball que es demanava i es van realitzar les entrevistes pertinents.

També la Fundació Maresme, entitat del tercer sector, ha tingut l’oportunitat de generar oferta laboral per un jove de Punt de Referència, acollint-se a la mateixa convocatòria. Avui, celebrem que a totes tres empreses se’ls ha resolt la convocatòria favorablement i que, ben aviat, els tres joves començaran a treballar i a formar-se a aquestes empreses vinculades a l’economia social.

Tags CLOUD

10X101992202020212525 anys8 de marçacollidaacolliracompanyamentactivitatactivitatsaculladministracióagbarajutsalegriaalemanyaaliançaAmbTuamicsamics d ela gent grananiversariassembleaateneaavaluacióavisAxabalanç socialbalmabarçabarcelonabarcelonèsberenarbibliotecabmlcalidacamp de treballcampamentscasacatalàcccbcelebracióchocolatecircuitcivismecohabitatgecol·laboraciócol·laboracionscompetènciescomunicacioconcentracióconcertcongrésconsultoriaconsumcontractacióconvenicoronaviruscovidcovid-19covid19creativitatcriicrisicuracursdebatdecoraciódespesesdesplaçamentsDGAIAdigitarldirecciódiscapacitatdiscursdocumentaciódonatiudonatiusdonesdreteconomiaeconomia socialeducacióeducadoraeidelectricitatemancipacióemancipaciónemergènciaemocionalempresaempresesentrevistaeocnomicaEquinocciequipequip professional. acompanyamentescapadesesforçesmessespacio; mentoría social; jóvenes extuteladosespaiespanyaestiuestrangeriaestudiestudiosestudiseuropaèxitexposicióextutealtsextuteladesextuteladosextutelatextutelatsfamíliafeinafeminismeFEPAfestafinançamentfonsformacióformaciónfotografiafundaciófutbolfuturgeneralitatgèneregènovagestiógrgr16.18gratisGrèciagrupoguadalajaraguardóhabitatgehabitatge cooperatiuhistòriahistòriesimmigracióimpacteincidènciaingressosinnovacióinsercióinternacionalItàliajornadasjornadesjovejóvenesjoventjoventutjovesJOVESxJOVESjuntala caixalaboralley estrangeríallarllars El Paslleillei estrangeriallengualleurellibrelloguermagiclinemambréMaresmeMartmascilismemasculinitatsmataróMC+memòriaMENAmenorsmentorhabilitatsmentoriamentoria socialmentoringmentorsmigraciómigradesmigrancionsmigrantsmigrants. racismemiradesmirgantsmnentoriamossosmúsicanegocinienoiesnoisnovetatnovetatsociocupabilitatODSofertaofertesoficinaÒmniumOpcionsoportunitatoportunitatsorigenspalau de la músicapapelesparticipaciópersona migradapispisosPremipremiospresencialitatprobitasprofessióprojecteprojectespuntpunt de referènciaqualitatracismerapre-generationsrecercarecursreferentereferentsreferents extutelatreformesrefugireglamentRenda GarantidarèplicareportatgereptesresidènciaresiliènciaresolucionsrestaurantresultatsRotarysalessalut mentalsant joan de déusant JordisatmiSchneider ElectricsectorsegellseguimentsellosensellarismesevillasocissolidariSolidaritatsolitudsom llavorsosracismesostenibilitatsostresostre cívicSullivansummitsupervisiósuporttalaiaTarragonaterapiaTorrestrajectetrasllattreballtrobadatrobada anualtutelatuteladostutelattutelatsucraïnaUDGvagaveranoviatgevídeovisitaviviendavivienda cooperativavoluntariadovoluntariatxarxayoutube