Jornada debat “Volem acollir?”

 

Ens fa molta il·lusió informar-vos que estem enllestint la jornada de debat ‘Volem acollir?que tindrà lloc el proper 9 de febrer (de 18.30h a 20.30h) al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). La trobada ens convidarà a reflexionar sobre què significa acollir. Volem fer-ho des d’una mirada crítica cap a la nostra societat: Som una societat d’acollida? Què podem millorar quan acollim persones? Quines són les realitats invisibles que cal abordar?

La jornada, presentada pel periodista Carles Prats, a s’iniciarà amb una conversa entre la investigadora de l’àrea de migracions del CIDOB, Blanca Garcés, i Aicha El Hayty i Alpha Oumar Diallo, jovent de Punt de Referència. L’autèntic significat de la paraula “acollir” serà el fil conductor d’aquest acte amb el qual posem punt final a les celebracions dels 25 anys de l’entitat i que ha tingut el seu colofó en rebre recentment el Premi Ciutat de Barcelona, en la categoria d’Educació.

La segona part del debat, es focalitzarà en una taula on es compartirà l’experiència vital i en primera persona de persones que han estat acollides: des de l’escriptora i refugiada afganesa, Nadia Ghulan, fins al portaveu del Sindicat Manter, Abdoulaye Seck. Mentre que, la youtuber i presentadora del SomSX3, Maria Bouabdellah Shaimi [testimoni virtual] donarà el seu punt de vista sobre la definició “persona migrada de 2a generació”, acompanyada dels periodistes Montse Santolino  que parlarà de l’acolliment des de la mirada de l’àmbit local i Xavier Aldekoa, que parlarà com es viu l’acolliment des del continent africà.

La tercera part del debat és una nova taula que sota el títol ‘El dret de ser acollit. L’obligació d’acollir’ hi participaran els activistes pels drets humans Francesc Mateu i Victòria Molins; la portaveu d’STOP Mare Mortum, Sònia Ros; l’escriptora i directora del col·lectiu “Caminando Fronteras”; Helena Maleno [testimoni virtual], i el fundador de l’associació NASCO, Ousman Umar. Finalment, coneixerem les realitats viscudes per Cris Ruano, que ha acollit a la seva llar un jove de Punt de Referència, i per Josep Riera [testimoni virtual] que acull a casa seva des de fa anys i de manera natural a persones migrades.

Durant la trobada, Sopac Mc i Anna Gnagui del Centre de Música i Escena Xamfrà, posaran música al sentiment de perdre un amic durant el viatge per arribar a un país d’acollida.

Aquí podeu veure el Programa:

No t’ho perdis. Reserva la teva plaça ja!

2 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *