No hi ha bona mentoria sense formació

Probablement tothom coneix persones que li són referents naturals, de la mateixa manera que nosaltres podem ser un referent per un/a amic, familiar, conegut…  Les relacions humanes de confiança, properes i positives ens ajuden sovint a afrontar moments d’especial dificultat a les nostres vides.

A Punt de Referència apuntem alt i volem oferir referents positius al jovent que participa als projectes de mentoria, aconseguint que gaudeixin d’una relació que inicialment es genera des de l’entitat, però que acaba vinculant-se d’una forma natural a la seva vida.


El nou equip de mentores i mentors de MentorHabilitats, en una sessió de formació

 

Per què cal formació per a ser un bon mentor/a?
A l’entitat es dóna importància a la preparació de les persones mentores, per tal que estiguin a punt per començar una relació diferent de les que han tingut mai. Malgrat que cada parella de mentoria generarà una relació diversa, la formació permet donar uns trets de sortida per garantir l’ èxit en el seu vincle. La preparació els farà voluntaris més capatitats i els permet oferir suport de qualitat als joves.
Se’ls ofereix un total de 8 hores de formació on ja estan aprenent diverses qüestions abans del màgic moment de conèixer el o la jove:

  • objectius del projecte i característiques de cada fase
  • coneixement del col·lectiu de jovent extutelat i de la xarxa d’atenció a infants i joves
  • consells per aconseguir un bon vincle afectiu
  • eines i casos per saber afrontar situacions complexes
  • límits del projecte i codi ètic
  • consells pràctics per a les trobades amb el / la jove
  • treball d’expectatives
  • informació del cicle de la relació i del seguiment professional
  • entrenar habilitats i rols
  • informar del suport disponible per part de l’equip tècnic

 

Formació en els 3 projectes de mentoria

Mentre que el projecte GR 16-18 ja va finalitzar les 4 hores de formació i ha iniciat les activitats grupals amb els joves, MentorHabilitats i Referents continuen formant a les persones que aviat coneixeran la seva persona jove assignada, de qui seran mentors i mentores. Com a novetat, s’ha ofert a les persones voluntàries una sessió extra de formació  dinamitzada per la Xarxa BCN Antirumors, en la que es va treballar sobre l’efecte pigmalió: les conseqüències dels estigmes i els prejudicis.

2 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *