Organitzem l’exposició “Cuinant identitats” per explorar la identitat migratòria a través de la fotografia i la cuina

  • L’exposició s’inaugurarà el 18 de gener de 2024 a les 18:30 h al Casal dels Transformadors, es podrà visitar fins a l’1 de febrer
  • Vuit joves tutelats i extutelats exploren el concepte de la identitat a través de la fotografía culinària en el marc del projecte Som Llavor

La manera com cuinem forma part de la nostra herència identitària? El nostre plat preferit defineix els nostres orígens? Les tradicions culinàries són el llegat de la nostra cultura? Organitzem l’exposició fotogràfica “Cuinant Identitats” per respondre com les següents qüestions afecten al jovent tutelat i extutelat que ha patit un procés migratori.  El pròxim 18 de gener de 2024 al Casal dels Transformadors de Barcelona, 8 joves compartiran els seus orígens i quin plat de la seva cultura els defineix millor.

“A través de la creació d’aquesta exposició volem explorar com el menjar pot promoure el diàleg per l’equitat, la inclusió i la justícia social”, destaca la directora de Punt de Referència, Rita Grané. El Mohamed, el Yassine, l’Abdelouahed, el Khalid i el Musa, són alguns dels joves que han plasmat els seus orígens mitjançant la fotografia gastronòmica.

 “Quan cuino un plat típic del Marroc em sento més a prop de casa”, Mohamed, participant del projecte “Som Llavor”

L’exposició s’emmarca en el projecte Som Llavor, que té per objectiu apoderar el jovent sense xarxa de suport i potenciar un impacte comunitari a través de la participació social. El grup de joves d’aquesta edició, que ja és la tercera, es va crear l’agost de 2023 i des de llavors s’han dut a terme trobades setmanals en què s’ha reflexionat sobre temes com la diversitat, la identitat, la història i els rols de gènere, la cura del medi ambient i la responsabilitat com a agents de canvi en les temàtiques d’interès social. L’Aixa Dulcey, és la tècnica de Punt de Referència que ha acompanyat el jovent en el camí de creació de l’exposició. “Som Llavor és un projecte que permet als joves ser escoltats i transmetre alguna cosa que per a ells és important”, detalla al voltant del procés.

L’exposició està organitzada per Punt de Referència i la Cooperativa Talaia, compta amb el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, i el Casal dels Transformadors.

1 resposta

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *