• C. Consell de Cent, 445. Escala A, entresol
  • 93 329 74 27  info@puntdereferencia.org
  • C. Consell de Cent, 445. Escala A, entresol
  • 93 329 74 28

Som Llavor

Joves pels Drets

Amb el projecte Som Llavor promovem que les i els joves es puguin reconèixer com a subjectes de drets, amb capacitat de generar consciència i impacte a nivell comunitari a través de la participació social. També promovem l’oci saludable, l’accés a la cultura i l’exercici del dret a formar part de la comunitat.

Les i els joves es reuneixen setmanalment en un espai horitzontal de suport mutu i expressió que els permet compartir les seves inquietuds i vivències i conèixer més sobre la realitat política i social, fomentant així el pensament crític i la cohesió grupal. Som Llavor facilita que aquests pensaments entrin en contacte amb l’art, mitjançant la participació en esdeveniments culturals i, finalment, agafin forma en el llenguatge audiovisual.

Resultat de la primera edició del projecte el grup va crear aquest vídeo on parlen del racisme que pateixen les persones migrants, i en concret explica situacions racistes que han afectat el jovent en pròpia pell.

A la segona edició del projecte, el grup ha realitzat aquest curtmetratge on recullen reflexions, inquietuds i somnis que els afecten en relació en els àmbits laboral, habitatge i xarxa de suport. Unapeça que parla, en definitiva, sobre els drets humans bàsics somiats i reivindicats pel grup de joves.

El fruit de la tercera edició del projecte ha estat una exposició “Cuinant identitats”, on vuit joves han explorat el concepte de la identitat i l’arrel a través de la fotografia gastronòmica. L’objectiu ha estat conèixer com el menjar pot promoure el diàleg per l’equitat, la inclusió i la justícia social.

En les tres edicions el jovent ha participat activament en la preparació i producció dels materials audiovisuals, acompanyats per  la Cooperativa de comunicació Agència Talaia, que ha tingut un paper molt important de suport i dinamització del grup, així com en l’edició dels vídeos finals.