• C. Consell de Cent, 445. Escala A, entresol
  • 93 329 74 27  info@puntdereferencia.org
  • C. Consell de Cent, 445. Escala A, entresol
  • 93 329 74 28

ELS NOSTRES PROJECTES DE MENTORIA

Referents
Una nova figura de confiança per compartir un moment important S’ofereix al o la jove conèixer una persona voluntària que li aporti suport emocional, lúdic i lingüístic; acompanyament en la inserció laboral, en els estudis, en la cerca d’habitatge i en la millora de les seves competències i habilitats; i una ampliació de la seva [...]
Atenea
Recursos per a millorar el procés formatiu Un projecte destinat a millorar el nivell formatiu del jovent, a través del treball en competències i la mentoria. En aquest projecte es treballa sobre 3 eixos: Reforç en els hàbits d'estudi. La motivació i l'esforç creixen amb l'acompanyament de la persona mentora. Orientació formativa per acompanyar al jovent [...]

ESTUDIS D'IMPACTE DE LA NOSTRA MENTORIA

 

 

FORMACIÓ I CONSULTORIA EN MENTORIA

Des de l’any 2014 que oferim un servei de formació i consultoria en mentoria social per acompanyar a joves. Cada dia són més les organitzacions que valoren les potencialitats de la mentoria social i que confien en l’expertesa de Punt de Referència com a referent en l’ús d’aquesta metodologia. T’agradaria rebre formació al respecte? T’interessa que supervisem el disseny del teu projecte? Vols que formem el teu equip educatiu? No dubtis en contactar-nos i t’informarem de la modalitat d’acompanyament que més s’adeqüi a les teves necessitats.

HEM DISSENYAT I FORMAT LA IMPLEMENTACIÓ DELS PROJECTES DE MENTORIA PER A

FORMACIÓ I RÈPICA DE L'ESCALA LOCAL A LA INTERNACIONAL

Les formacions i les rèpliques dels projectes estenen la mentoria en el territori. Consulta els projectes de mentoria inspirats en els projectes de Punt de Referència.

FORMACIÓ PER A PROFESSIONALS EN ACOMPANYAMENT EMOCIONAL

Un altre model d’intervenció del que som referents és l’acompanyament emocional des de l’àmbit socioeducatiu.  Com podem ser al costat de persones en situació de vulnerabilitat i oferir-los el suport emocional que necessiten? Aquesta formació ajuda a enfrontar un dels reptes més compartits entre les i els professionals del món social i alhora una de les mancances que més sovint identifiquen els joves en els educadors i educadores que els acompanyen.

Coordinadora de Mentoria Social

Punt de Referència va ser pionera oferint acompanyament a jovent extutelat des de la mentoria, ara fa 25 anys. Aquesta llarga trajectòria ha validat el model d’intervenció i ha animat a Punt a compartir-lo. Per aquest motiu l’any 2012 va impulsar la Coordinadora de Mentoria Social, l’organització que treballa en xarxa amb altres entitats per donar força a la mentoria social, per assessorar  la posada en marxa de projectes i per a millorar la qualitat de la mentoria en els acompanyaments a col·lectius vulnerables.

European Center for Evidence-Based Mentoring

Punt de Referència també ha format part de l’European Center for Evidence-Based Mentoring, i ha participat de la seva European learning network of mentoring programmes for migrants (2016-2019).