• C. Consell de Cent, 445. Escala A, entresol
  • 93 329 74 27  info@puntdereferencia.org
  • C. Consell de Cent, 445. Escala A, entresol
  • 93 329 74 28

Pisos Assistits

Convivència entre joves en pisos assistits per a professionals

Els pisos assistits ofereixen als joves la possibilitat de viure temporalment en un pis juntament amb 2 o 3 joves més que es troben en la seva mateixa situació. Són joves que treballen i que amb el suport diari d’un educador/a planifiquen el procés d’emancipació en tots els àmbits i des de la pràctica.

 

Anar a comprar, cuinar, decorar el pis, netejar, administrar els diners, compartir àpats, fer caliu entre companys de pis… les professionals de Punt de Referència són al seu costat en aquests moments i procuren que les tasques domèstiques diàries permetin als joves conviure en un espai acollidor, a entendre les normes de convivència i a respectar les altres persones. La durada de l’estada dels i les joves és variable i depèn del moment vital en el que es trobin.

 

Punt de Referència disposa de tres pisos assistits, i de 12 places d’habitatge en total. Dos d’ells, el Trampolí i Fem camí, es troben a Barcelona, i el tercer a L’Hospitalet de Llobregat: Horitzó.

 

Funcionament

Els pisos assistits són habitatges que lloga l’entitat en els que hi conviuen joves amb necessitat d’establir-s’hi, per un temps. Des del dia d’arribada del jovent fins el dia que deixen el pis, comptaran amb les visites de les professionals, que fan un seguiment de l’evolució del jovent en el seu procés d’emancipació.