• C. Consell de Cent, 445. Escala A, entresol
  • 93 329 74 27  info@puntdereferencia.org
  • C. Consell de Cent, 445. Escala A, entresol
  • 93 329 74 28

EL CAMÍ CAP A L'EMANCIPACIÓ

El jovent tutelat i extutelat són nois i noies que han viscut part de la seva infància i/o adolescència en un centre de menors. Els motius que desencadenen a aquest jovent a ser tutelats per la Generalitat de Catalunya poden ser diversos: pobresa severa, migracions, negligències, situacions de maltracte, entre d’altres.

Fer 18 anys significa deixar aquest recurs de tutela d’un dia per l’altre i entomar el repte d’emancipar-se. El punt de partida dels i les joves extutelades les fa més vulnerables que la resta del jovent i això els dificulta trobar un pis, formar-se, accedir a un lloc de treball i mantenir-lo, tramitar documentació, aprendre a gestionar la pròpia economia, tenir adults de confiança a prop o tenir una bona xarxa d’amistats.

Per a conèixer en més profunditat la realitat del jovent que acompanyem, consulta les publicacions:

DERIVAR JOVES

Inscriu un/a jove als nostres projectes omplint el següent formulari. Ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible. Moltes gràcies!TAMBÉ ACOMPANYEM A

Joves en situació vulnerable

Algunes de les persones que acompanyem no han estat tutelades però es troben en una situació de desamparament similar: sense xarxa de suport i amb edat d’emancipar-se.

Persones refugiades

El projecte Acull concretament acompanya a joves refugiats i refugiades, que han passat un procés migratori i es troben en una situació similar a la resta de joves.