• C. Consell de Cent, 445. Escala A, entresol
  • 93 329 74 27  info@puntdereferencia.org
  • C. Consell de Cent, 445. Escala A, entresol
  • 93 329 74 28

EL JOVENT TUTELAT I EXTUTELAT

El jovent tutelat i extutelat, són nois i noies que han viscut part de la seva infància i/o adolescència en un centre de menors degut a la pèrdua de lligams familars

Els motius que desencadenen a aquest jovent a ser tutelats per la Generalitat de Catalunya poden ser diversos: pobresa severa, migracions, negligències, situacions de maltracte, entre d’altres.

Per a totes aquestes persones fer 18 anys significa deixar aquest recurs de tutela d’una forma automàtica. Emancipar-se és un gran repte en el que posar en valor les seves fortaleses i habilitats és necessari, doncs el seu punt de partida les fa més vulnerables que la resta del jovent que no ha passat per aquest procés.

Buscar un pis, formar-se, accedir a un lloc de treball i mantenir-lo, tramitar documentació, aprendre a gestionar la pròpia economia, tenir adults de confiança a prop, vetllar per una bona xarxa d’amics, són només algunes de les qüestions que han de resoldre de forma autònoma i sense suport al arribar a la majoria d’edat.

Per tot això, Punt de Referència proposa un acompanyament professional i voluntari que els doni les eines per formar part d’una societat més inclusiva.

TAMBÉ ACOMPANYEM A

Joves en situació vulnerable

Algunes de les persones que acompanyem no han estat tutelades però es troben en una situació de desamparament similar: sense xarxa de suport i amb edat d’emancipar-se.

Persones refugiades

El projecte Acull concretament acompanya a joves refugiats i refugiades, que han passat un procés migratori i es troben en una situació similar a la resta de joves.

DERIVAR JOVES

Inscriu un/a jove als nostres projectes omplint el següent formulari. Ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible. Moltes gràcies!