Un any més, participem a les Jornades de FEPA.
Sevilla ens ha acollit una vegada més per assistir a les Jornades anuals de FEPA (la Federació d’Entitats i Projectes i Pisos Assistits, de la qual formem part).
Les jornades són un espai de trobada per a treballar, aprofundir i compartir entre les persones assistents (joves i professionals) els reptes del jovent extutelat en el marc del recurs de pisos assistits. Enguany, el tema transversal de les jornades ha estat la interculturalitat.
En representació de Punt de Referència hi han fet presència la Rita (directora) la Tere i la Coral (educadores de pisos) i en Mhamed (jove que viu en un dels pisos assistits).
Les Jornades han tingut una durada de dos dies (12 i 13 d’abril) en els quals el grup va retrobar-se amb joves i educadors/es d’entitats amigues, van gaudir de ponències, àgores d’experiències i taules d’opinió formades per joves extutelats. Finalment, però, una part de la programació va quedar diluïda per l’inici de l’expansió del Covid-19 que va dificultar la presència de persones d’altres territoris en activitats que es preveien més participatives o disteses.
Un dels espais preferits per les tècniques ha estat la taula de joves, en la qual han participat diferents joves d’arreu del territori, entre d’ells en Mhamed, que ha donat la seva visió com a jove que conviu amb d’altres al pis de Punt Fent Camí, ha estat un luxe escoltar-lo! La taula ha compartit i destacat el guany cultural que ha suposat per a ells i elles poder conviure amb joves de diferents països i cultures. Han valorat molt l’enriquiment cultural i personal que això els ha aportat a la seva vida, fent especial menció als valors com la tolerància i el respecte, com els millors aliats cap a la construcció de convivència i interculturalitat.
Les tècniques de Punt han explicat que, compartir aquests dos dies d’experiències ha servit per establir connexions amb d’altres professionals, per intercanviar visions, per conèixer mètodes d’intervenció amb jovent i posar en valor l’acompanyament que es realitza des de Punt: un acompanyament que dona resposta a les necessitats particulars de cada jove, de manera flexible, i comptant amb la veu i auto-responsabilitat de cada jove.
Hem tingut l’oportunitat de reflexionar i analitzar diferents qüestions molt presents en el nostre dia a dia als pisos, que tenen molt a veure amb fets culturals i sobretot d’interrelació cultural, que hem pogut abordar de manera conjunta, ampliant el nostre saber teòric i pràctic, de la mà de diferents experts. Coral, tècnica del pis Horitzó.
Deixa una resposta
Vols unir-te a la conversa?No dubtis a contribuir!